Fransvård

FÖRE

Kom alltid med tvättade och rena fransar. Sminkrester och smuts lägger sig lätt som ett ”skyddande lager” och riskerar att förhindra limmet från att fästa riktigt ordentligt. Tänk på att inte använda smink eller krämer samma dag som du skall göra din förlängning då det kan vara mycket svårt att tvätta bort helt och det försämrar avsevärt hållbarheten på fransarna.

Så tänk på att alltid tvätta dina fransar noga innan du kommer till mig – då blir resultatet ännu bättre!

EFTER:

Inget vatten, ånga, bastu eller träning på de första 24 timmarna ( m a o ingen duschning!). Tänk på att det kan ta ända upp till 48 timmar innan limmet härdat fullt ut. Efter det är det viktigt att tvätta fransarna dagligen med fransschampo, som du alltid kan köpa hos mig, så att all smuts, döda hudceller, olja, svett, etc etc  försvinner.

Pilla inte i fransarna då det kan medföra att du också tappar dina egna för tidigt. Den naturliga fransens livslängd är drygt 2 månader och när den är mogen att ramla av följer automatiskt lösfransen med.

TÄNK OCKSÅ PÅ:

– Undvik mascara och böj dom absolut inte.

– Använd inga oljebaserade produkter, på eller runt ögat, då det kan få limmet att lösa upp sig.

– Ta alltid bort smink runt ögonen med fransschampo.

– Försök, om möjligt, att sova på rygg eller sida. Sover du på mage gnuggar du lätt fransarna i kudden med följd att dom riskerar att ramla av.

– Borsta fransarna försiktigt varje morgon och kväll.

– Mycket bastubadande och exempelvis stark ånga från varm ugn (vänd bort huvudet när du öppnar luckan!) kan påverka limmets hållbarhet.

OBS! Det är normalt att man tappar 1-5 fransar per dag, men ju bättre du tar hand om dom desto bättre håller din förlängning!